Megtalálták a jövő Kovács Krisztiánját?
2015. május 20. írta: Emőkei J. László

Megtalálták a jövő Kovács Krisztiánját?

foto_1_2.jpgKancsár Ábel 2006. 04. 24.-én szó szerint beleszületett a színházba. Szülei, Kancsár József és Kancsár Orsolya, a gyermekmegőrzés nehézségei miatt gyakran vitték magukkal gyermekeiket fellépésekre, előadásokra. Ábel már 3 évesen magához ragadta a mikrofont és fél órás önálló műsort kerekített az óvodában tanult veresekből, mesékből. Az SZTE Juhász Gyula I. sz. általános Iskolájába jár énektagozatra. Sok minden akart már lenni, sokáig masszőr, aztán rendőr, és most színész. Ráérő idejében mesemondó versenyekre jár, hogy tapasztalatokat és díjakat nyerjen. Most mégsem a szülei vitték el a meghallgatásra! Janik László rendezői pozíciójában kérte Ábelt a megjelenésre. Nem csoda! Az elmúlt két évben, Ábel szerepelt már az OZ színpadi feldolgozásában és a múlt nyári Kis hercegben is. Janik a közös munkák során megfigyelte, hogyan ügyesedik, érik a kis színészpalánta és mostanra érezte úgy, hogy egy komolyabb feladattal is megpróbálkozhatnának.

foto_3_2.jpg
„Tavaly felmerült, hogy esetleg a Kis herceg címszerepével is megpróbálkozhatna, mert hát külsőre valóban van benne valami éteri, de akkor még elhamarkodottnak ítéltem egy ekkora feladatot. Nem csak az a fontos, hogy a nézőket szórakoztassuk, hanem az is, hogy a gyerekek is élvezzék a játékot, és ne legyen teher számukra olyan feladatokat megoldani, ami olykor felnőtteknek is erőpróbáló.” Nyilatkozott a szerző-rendező.

A meghallgatás egyértelműen az ő megfigyeléseit igazolta vissza! Ábel így tehát kis Rece szerepében lesz látható a Keménykalap és krumpliorr szegedi előadásaiban. Bár a hajkorona egészen más, de a huncutság a szemében valóban emlékeztet a gyermekfilmek egykori sztárjára, Kovács Krisztiánra, még akkor is, ha a stáb szerint ez egyáltalán nem volt szempont.


„Krisztián egyszeri volt és megismételhetetlen. Senkinek nem kívánom, hogy versengjen vele. Ábel egy egészen más kis Recét fog alakítani épp úgy, ahogy Krisztián is egy másikat alakított a regényhez képest. Ez egy ilyen játék és éppen ez benne a szép!” Zárta a beszélgetést Janik László.

A bejegyzés trackback címe:

https://kemenykalap.blog.hu/api/trackback/id/tr207475774

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mátyásné Márkus 2015.05.21. 19:51:04

Lehet, hogy nem mindenki ért velem egyet, de én azt mondom: Ne legyen a jövő Kovács Krisztiánja, hanem legyen KANCSÁR ÁBEL!!! ezen a néven lépjen be (!)n és legyen sikeres a magyar színjátszás terén!!! Sok sikert!!!
süti beállítások módosítása