Rece-fice bum, bum, bum!
2015. május 04. írta: Emőkei J. László

Rece-fice bum, bum, bum!

A blogoldal „Jelmez” menüjébe felkerültek fotók abból a gyűjtésből, ami felidézi a 70-es éveket. Nézzük meg egyenként, hogy miről is lehet itt szó! 

Elsőként jöjjön Kis Rece, a Vadkacsa őrs ötletembere!

kis_rece.jpgA filmből jól emlékszünk Kovács Krisztián rövidnadrágos feltalálójára. Már a regényben is szerepel a táskára szerelt expander-rugó amit olyan természetességgel viselt, mintha mindennapos dolog volna az ilyesmi a 70-es évek utcáján. A rugó marad, viszont a rövidnadrágot megtoldjuk, mivel az eredeti időpontra visszahelyezve, az előadás a tavaszi szünet alatt játszódik.  Fő ruhadarabja tehát egy trapéz szárú kertésznadrág lesz rávarrott zsebekkel, és egy anyagában hozzáillő kabátka, vagy dzseki. A sok zseb, és a munkaruha jelleg megerősíti a „kúszó-mászó” semmitől vissza nem riadó karaktert, a kockás anyag pedig miközben előre vetíti a keménykalapos August bohócfiguráját óhatatlanul eszünkbe juttatja Sherlock Holmes tweed öltönyét. Ha meg nem, akkor én most eszünkbe juttattam!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kemenykalap.blog.hu/api/trackback/id/tr67429414

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása