Nicsak, ki zenél!
2015. április 28. írta: Emőkei J. László

Nicsak, ki zenél!

Varga Bálint-zeneszerző

Született Szegeden 1977-ben július 29.-én. Mind az általános és középiskolai tanulmányait itt végezte. Szakmai pályafutását a Szegedi Nemzeti Színházban kezdte, mint gyerekszereplő. Kilenc évesen válogatták ki a Twist Olivér c. nagyszínház bemutatóba. Mivel a főszereplő fiúnak nem volt megfelelő énekhangja, ő adta hozzá a hangját. Kiskorában szüleitől kaptott egy kezdetleges szintetizátort, és ott kezdte el zeneszerzői pályafutását. 16 évesen egy pár barátjával összeálltak és írtak egy drogprevenciós rockmusicalt, aminek akkora sikere lett, hogy a rendőrség jóvoltából az országot körbeutazhatták vele.  Mivel a Színművészeti Főiskolára nem vették fel, hogy addig se vesztegesse az idejét, elment Gór Nagy Mária Színitanodájába,, ahol végül diplomát szerzett. Az iskola elvégzése után rögtön leszerződött a Miskolci Nemzeti Színházhoz, ahol 3 évet töltött és a színész I. képesítést is itt kapta meg. Ezt követően a Székesfehérvári Vörösmarty Színházhoz szerződött. Majd szabadúszóként folytatta, hogy újra a zenének tudjon élni. 2010-től pedig a Szegedi Pinceszínház oszlopos tagja, ahol több darabnak a zenéjét szerezhette a játék mellett.

 

A színészet mellett rendszeresen foglalkozott zeneszerzéssel is. Több előadás zenéjét szerezte már, mint Darvasi László: Trapiti; Móra Ferenc: Didergő király és a Zookids ifjúsági film, vagy Janik Lászlóval közösen írt Oz, című előadás.  A Szegedi Szabadtéri Játékok és a Szegedi Pinceszínház közös produkciójaként bemutatott Pozsgai Zsolt: Kék-Lila Nyár című Jávor Pál életéről szóló zenés előadás zenéjét szerezte, aminek főszereplője Hegedűs D. Géza volt. Valamint a tavaly bemutatott és sikeres előadás, a Kisherceg zenéjét is ő komponálta.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kemenykalap.blog.hu/api/trackback/id/tr547403294

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása